[VIDEO] Keluarga Ini Reda Kerana DiUji Sebelum Sambut Birthday Anak Mereka

SEBAGAI manusia kita pasti akan diuji dengan pemergian insan tersayang di mana terputuslah ikatan dengan ahli keluarga tercinta. Namun begitu, kita harus reda dengan segala ketentuan Tuhan.

Begitulah seperti pengalaman seorang wanita dikenali sebagai Khaleeda Nasuha ini apabila diuji dengan kemat1an adik kesayangannya yang terlibat dalam kemaIangan.

Menerusi perkongsian video yang dimuat naik di aplikasi TikTok, Khaleeda berkongsi kisah sedihnya mengenai arwah adiknya itu.

Beli kek untuk birthday surprise

Menurut Khaleeda, adik kelimanya yang dikenali sebagai Kakde meninggaI dunia pada hari Rabu minggu lepas setelah motosikal yang dinaikinya hilang kawalan dan terb4bas ke dalam tebing.

Lebih menyay4t hati apabila pada hari yang sama ahli keluarga telah merancang untuk membuat birthday surprise dan membeli kek untuk menyambut ulang tahun kelahirannya yang ke-21 pada hari itu.

Namun, siapa sangka ajaI telah ‘menyambutnya’ terlebih dahulu.

Tunggu beberapa jam masih tidak pulang, rupanya acc1dent

“Hari kejadian tu, satu family nak sambut birthday dia (Kakde), adik yang nombor 5. Memang tunggu dia balik, dia balik lambat haritu. Dia sempat voice dekat umi dia cakap dia ada meeting dengan jabatan. So dia balik pukul 2.50 petang then dia dia balik rumah and ambil list untuk pergi ke kedai,” luah Khaleeda.

Disebabkan adiknya masih tidak pulang ke rumah setelah keluar selama beberapa jam, ahli keluarga sudah mula risau akan keberadaannya.

Tiba-tiba mereka menerima satu panggilan daripada nombor tidak dikenali bercerita kejadian sebenar yang menimpa adiknya. Tambah Khaleeda lagi, jalan yang digunakan adiknya pada waktu itu bukanlah jalan yang selalu dilalui olehnya.

Seorang anak yang rajin tolong keluarga

Dalam pada itu, Khaleeda sempat bercerita tentang keperibadian adiknya yang mana dia arwah disifatkan sebagai seorang yang rajin membantu keluarga.

@khaleeda_nasuhaAl fatihah.Tak boleh bayang adik yang kite tatap hari2 pergi sekelip mata😢##fyp

♬ original sound – Khaleeda Nasuha🌸

Perkongsian wanita itu membuatkan ramai netizen berasa sebak dan rata-rata mereka mendoakan agar arwah Kakde ditempatkan bersama orang yang beriman.

Semoga roh Kakde ditempatkan di kalangan orang beriman

Salam takziah

Hebatnya arwah, semua boleh buat

Bagus budak ni, semua kerja dia sapu

Bagus semua jaga aurat

Lain-lain video berkenaan isu ini :

@khaleeda_nasuhaAl fatihah bidadari syurga##fyp♬ Hanya Rindu – Andmesh

@khaleeda_nasuhaReply to @kepalabetik♬ original sound – Khaleeda Nasuha🌸

Terima Kasih Pembaca.

sumber : OhMyMedia, TikTok khaleeda_nasuha

Harap Maaf