Scha Alyahya Berasa Sedikit Gement4r Berada Di Bawah Pengawasan Ellie Suriaty

PETALING JAYA – Melak0nkan wat4k pengawai peny1asat bernama Karmila dalam filem terbaharu ar4han sutradara, Osman Ali berjudul, Telaga Suriram, pelak0n dan pengacara, Scha Alyahya memaklumkan dia berasa takvt untuk bekerja dengan seseorang dalam karya berkenaan.

Scha atau nama lengkapnya, Sharifah Nor Azean Syed Mahadzir Alyahya, 38, berkata, dia berasa sedikit g3ntar berada di bawah pengawasan Ellie Suriaty yang ditug4skan sebagai acting coach (guru lakonan) filem terbabit.

“Dengan Kak Ellie, saya tak naf1kan saya akan takvt dengan dia. Saya t4kut disebabkan itu, akan ada l1mitasi untuk belajar dengan dia sebab terlalu t4kut dengan dia,” katanya ketika d1temui media semalam.

Disebabkan itu, Scha turut mengambil inisiatif sendiri dengan mengikuti kelas lakonan di luar iaitu bersama Norzizi Zulkifli.

“Saya memilih Kak Zizi sebab pertama sekali, latar belakang dia. Juga, tak tahulah, saya rasa sangat dekat dengan dia. Karakter dia lebih kurang saya.

“Dia seseorang yang relaks, ‘rough’ dan ‘tough’ dan saya rasa senang untuk saya belajar dengannya tanpa perlu rasa macam, ‘takvtnya cikgu ini’,” katanya lagi.

Ujar ibu kepada dua cahaya mata itu, pada mulanya, dia ada memikirkan beberapa nama guru lakonan lain seperti Vanidah Imran dan Ogy Ahmad Daud namun nama-nama yang disebutkan mempunyai jadual kerja yang sangat pad4t.

“Kak Vanidah yang sar4nkan Kak Zizi kepada saya. Kak Ogy pula, sebelum tanya dia, saya rasa dia dah di tempat lain dah,” ujarnya.

Selain Scha, Telaga Suriram yang memulakan penggambaran selama 45 hari bermula Januari ini turut dibarisi pel4kon hand4lan lain seperti Maya Karin, Nabila Huda dan Farid Kamil.

Filem ke-17 Osman Ali tersebut adalah filem sulung terbitan syarikat Odissi Creative Sdn. Bhd. dengan kerjasama produksi milik Osman, Nuansa Films.

Sumber– K! ONLINE

Harap Maaf