Ruhainies Men0lak Berehat Di H0spital Lebih Lama..Minta Keluar Kerana Mahu Sambung Kerja..

GAR4-GAR4 mengalami ker4cunan makanan, pelakon Ruhainies terp4ksa dikej4rkan ke sebuah pusat perub4tan di Kuala Lumpur baru-baru ini.

Menurut Ruhainies, 29, dia mendapatkan rawatan kec3masan selepas mengal4mi sak1t perut dan munt4h-munt4h terVk.

“Hanya tuhan tahu apa saya rasa sekarang ini… saya alam1 keracun4n makanan minggu lalu sehingga terp4ksa dimasukkan ke h0spital sehari.

“Doktor minta saya berehat di hos1ital lebih lama tapi saya tolak kerana perlu menyelesaikan tugas penggambaran… orang macam kami ni cuti sak1t tak ada nilai tau.

“Alhamdulillah, hari ini (Rabu) baru rasa betul-betul pul1h daripada munt4h-munt4h dan sak1t perut, tak ingat dah bila kali terakhir saya ker4cunan mak4nan set3ruk ini,” katanya ketika dihubungi

ruhainies 2

Ruhainies dikej4rkan ke hospital selepas alam1 munt4h-munta4h dan sak1t perut.

Sebelum itu, pelakon drama Cukup Der1ta Itu ini berkongsi mengenai keadaan kesihatannya menerusi laman Instagram pada pagi Rabu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @ruhainies7

Meskipun kondisi tubuh masih belum pul1h sepenuhnya, Ruhainies berkata dia tetap meneruskan kerja seperti biasa.

Alhamdullilah sekarang ini keadaan saya semakin baik!-RUHAINIES

Ini kerana dia enggan menyus4hkan pihak lain jika mengambil cuti sakit.

“Sehari selepas keluar hospital saya terus bekerja macam biasa, memang rasa ters1ksa kerana badan belum okay… saya terpaksa ambil ubat untuk tah4n sak1t.

ruhainies 3

Ruhainies teruskan kerja kerana engg4n menyus4hkan produksi.

“Tapi saya tetap teruskan kerja dan gag4hkan diri kerana tak mahu menyus4hkan orang lain. Bayangkan dua hari menah4n sak1t, telefon pun saya tak boleh nak pegang, saya cuma mampu selesaikan kerja dan berehat.

“Terima kasih kepada produksi drama kerana sangat memahami, mereka bagi saya call time (waktu kerja) lewat untuk hari berikutnya.

“Alhamdullilah sekarang ini keadaan saya semakin baik. Pesanan saya, jaga diri dan kesihatan ya. Tak kisahlah berapa kuat anda bekerja, berapa banyak duit anda dapat, kesihatan tetap nombor satu,” ujarnya.

sumber:mstar

Harap Maaf