Raih Tontonan Sehingga Melebihi 445,000. V1deo Prank Tidak Menjadi G4ra-G4ra “Hantu” Dibaling Dengan…..

ZAMAN ketika sama-sama menuntut di kolej semestinya mencipta banyak memori bersama rakan-rakan, lebih-lebih lagi sebelum masing-masing membawa haluan sendiri selepas tamat pengajian.

Paling menyeronokkan sudah tentunya dipertemukan dengan rakan yang sekepala dan ‘g1la-g1la’!

Begitu juga kisahnya dengan sekumpulan pelajar perempuan ini yang masing-masing boleh dikatakan ‘kaki s4kat’ dan gemar mengvsik antara satu sama lain.

Video ketika mereka meny4kat atau melakukan ‘prank’ terhadap seorang rakan dengan memakai telekung putih serta mengenakan solekan seperti h4ntu, mengvndang tawa wargan3t yang turut sama terhibur.

Mana tidaknya, prank yang kononnya mahu menakutkan rakan tersebut tidak menjadi gara-gara ‘hantu’ dibaling dengan sebungkus paprik ayam.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

Berkongsi cerita dengan mStar, Nur Fatin Nabila Mohamad Khozan berkata, video prank tersebut sebenarnya merupakan video lama ketika dia dan empat rakan lain menghuni rumah sewa pada 2019.

“Kami berlima penuntut P0liteknik Sultan Azlan Shah, Perak dan menyewa berdekatan dengan kolej. Video tu saja nak thr0wback kenangan pada 2019, sekarang ni ada yang dah habis belajar dan saya sendiri masih menuntut di semester lima.

“Alkisahnya, saya dan seorang lagi main solek-solek. Yang m4ngsa prank, Nur Dalila Abdullah Hasin ketika itu keluar beli makanan dengan seorang lagi rakan serumah yang lain.

Fatin dan seorang lagi rakan serumahnya menyolek wajah seperti hantu dan mengusik rakan-rakan mereka.

“Asalnya tak rancang pun nak prank. Tapi sebab main mekap-mekap, spontan timbul idea. M4ngsa pertama kami adalah housemate yang tak ikut keluar beli makanan. Tapi tak menjadi sebab dia tak takvt.

“Bila Nur Dalila balik, dia terus ke dapur ambil pinggan dan nak makan di ruang tamu. Masa itulah saya muncul dari dinding. Agaknya sebab terk3jut tervk, dia spontan terbaling paprik ayam di tangannya. Habis sebungkus!” ceritanya yang senang disapa sebagai Fatin.

Penuntut jurusan Kejuruteraan Awam ini berkata, ak1bat balingan Nur Dalila, muka, telekung dan dinding rumah sewa mereka terpercik kuah paprik ayam tersebut.

Ak1bat balingan Dalila, wajah serta telekung Fatin comot terkena kuah paprik.

“Saya cepat-cepat ‘selamatkan’ sisa lauk paprik yang masih ada dalam plastik sebab tak nak membazir. Lagi pula Nur Dalila mesti lapar.

“Tapi dia merajuk… ambil toto dan terus tidur. Kami serba salah sangat dan nak pvjuk. Dalam keadaan tu, kami nak tunggu dia sejuk dulu, baru nak pvjuk.

“Esoknya, kami pujvk dia dan dia okay je. Dia kata sebenarnya nak tergelak tapi saja nak mog0k sebab lapar. Bila tunjuk video yang dirakam, dia pun tergelak-gelak,” ujarnya yang berasal dari Kulim, Kedah.

Sebenarnya masing-masing kaki sakat. Saya pun sebenarnya selalu juga jadi m4ngsa us1kan mereka sampai pernah berenang dalam kolam ikan-Fatin Nur Nabila Mohamad Khozan

Bercerita serba sedikit mengenai persahabatan mereka, Fatin berkata mereka berlima sudah kenal rapat sejak semester satu.

“Sebenarnya masing-masing kaki sakat. Saya pun sebenarnya selalu juga jadi m4ngsa us1kan mereka sampai pernah berenang dalam kolam ikan.

“Tapi kami jenis tak ambil hati dan tak ser1k mengvsik satu sama lain,” ujarnya.

Fatin bersama rakan sekuliah di Politeknik Sultan Azlan Shah.

Wanita berusia 22 tahun ini menambah, dia dan rakan-rakannya sama sekali tidak meny4ngka video prank ‘paprik’ itu mendapat perhatian sehingga meraih melebihi 445,000 jumlah tontonan.

“Kebanyakan komen net1zen semua lucu-lucu. Kami happy video tu menghiburkan orang lain juga.

Komen net1zen:

“Apa yang saya boleh kongsikan, ciptalah seberapa banyak kenangan dengan rakan-rakan. Masa inilah kita nak kumpul kenangan dan momen dengan mereka. Nanti boleh thr0wback balik. Masa tu mesti rindu zaman belajar.

“Kepada semua kawan-kawan yang dalam grup Thekeyboardworrioss, kamulah sahabat dunia akhirat saya,” akhirinya.

Sumber:mStar

Harap Maaf