Qody Rany anggap kahwin bukan halangan untuk jadi artis

STATUS sudah berkahwin tidak menghalang penyanyi Qody Rany untuk berada dalam industri seni memandangkan masyarakat kini lebih terbuka mengenai perkara itu.

Menurut Qody atau nama sebenarnya Rossaidi Abdul Rani, 26, kehadirannya dalam dunia hiburan bukan untuk menjual kisah peribadi sebaliknya mahu menonjolkan bakat.

“Minda masyarakat kita dah terbuka sebenarnya. Tidak semestinya kita berkahwin atau sudah berpunya, orang tak boleh meminati kita.

“Yang kita jual adalah bakat dan bukannya kisah peribadi. Saya terima banyak mesej-mesej wanita di Instagram tetapi semuanya saya layan sebagai peminat.

“Kalau ada mesej yang lebih-lebih sangat pun, saya akan tunjuk pada isteri. Saya berada di Big Stage 2020 ni pun menumpang rezeki isteri.

Yang bekerja adalah saya jadi biar saya seorang sahaja yang dikenali.
QODY RANY
PENYANYI

“Sebab saya memang tunggu peluang masuk pertandingan ni dah lama dan baru tahun ni dapat,” kata Qody kepada mStar.

Qody mendirikan rumah tangga dengan Nurul Atiqah Mohd Fuad pada 5 Mac yang lalu di Pulau Langkawi, Kedah.

Dalam pada itu, pemenang tempat ketiga Big Stage 2020 ini memberitahu isterinya juga tidak mahu terlibat atau menonjol dalam dunia hiburan.

Qody berkata Atiqah mahu menjadi seperti isteri kepada pelakon Datuk Rosyam Nor yang sentiasa berada di belakang memberi sokongan kepada suami.

Qody enggan terlalu berkongsi kehidupan peribadinya.

“Ya betul saya kini bergelar seorang suami tetapi untuk melibatkan atau menonjolkan dia, isteri saya sendiri tidak mahu dan saya menghormati permintaan dia.

“Dia ada beritahu kalau boleh nak jadi macam isteri Datuk Rosyam Noor, yang sentiasa memberikan sokongan pada suami secara belakang tabir.

“Yang bekerja adalah saya jadi biar saya seorang sahaja yang dikenali. Bukan sahaja isteri, malah keluarga pun saya jarang pamerkan di laman sosial.

“Saya tak mahu apa benda yang saya tersalah buat, tempias tu terkena pada keluarga saya pula,” ujarnya.

Sumber: mStar Online

Harap Maaf