“Mungkin Sebab Kami Satu Kapal,” – Fikry Ibrahim Meng4ku Rapat Dengan Rita

DUA kali digandingkan dalam drama, pelakon Fikry Ibrahim mengakvi cukup selesa dengan pend4tang baharu, Rita Nadira.

Justeru, tidak suk4r untuknya mencipta keserasian untuk hidupkan lakonan m3sra.

Bagi Fikry, dia melihat Rita memiliki potensi besar berbekalkan corak pembawaan dirinya. Selain itu, dia seronok apabila mereka juga ‘sekep4la’ dan boleh rapat sebagai rakan art1s.

Namun, dia menegaskan hubvngannya dengan Rita cuma sekadar kawan bagi menjelaskan d4kwaan yang mengatakan mereka int1m. Dia turut bersyukur gandingan mereka sangat dipercayai penerbit drama.

“Hubvngan saya dengan Rita tidak lebih rakan seperjuangan dalam industri kreatif. Mungkin sebab kami ‘satu kapal’, sebab itulah penerbit mahu satukan kami. Maklumlah, muka dan kvlit pun sama.

“Semua ini berdasarkan keserasian pantas antara kami setiap kali di lokasi penggambaran. Tidak lebih dari itu dan dia adalah seorang kawan yang memudahkan,” katanya.

Fikry mengakvi dalam hatinya belum serivs ke arah memikirkan soal jod0h. Dia percaya dirinya ada perjalanan sendiri dan demikian juga Rita.

“Biasalah, setiap kali orang tengok kami ‘ngam’ berlakon, pasti ada saja yang mahu satukan. Memang saya akui, kami memang rapat pun di lokasi penggambaran.

“Secara tak langsung, keserasian sebegitu bagus dan mungkin mempercepatkan jod0h juga. Namun, jujurnya, saya belum ke arah memikirkan soal perkahwinan,” katanya.

Terbaru tampil membintangi drama Kerana Dia Suka arahan Kyroll Hamzah, Fikry juga gembira mencipta keserasian bukan isu besar buat mereka. Bahkan, mereka sama-sama boleh bergur4u senda tapi tetap serivs apabila bekerja.

“Sebelum ini, kami pernah bergandingan dalam drama Ayahanda. Jadi, ini adalah drama kedua kami bersama. Rita banyak memudahkan kerja saya kerana memahami karakter dilakonkan.

“Sememangnya, kami banyak gelak, tetapi Rita tahu apa yang nak buat. Bagi saya, dia adalah seorang pelakon baharu yang bijak. Saya percaya kerjaya lakonannya boleh maju ke hadapan, Insya-Allah,” katanya.

Komen net1zen:

Sumber: Metro

 

Harap Maaf