Mawar Karim Ditudvh Tak ‘move on’,Sengaja Cari Pasal..Sekali Ini Yang Mawar Jawab…

Usahawan Mawar Karim’selepas mend4kwa anak perempuanya, Wan Maryam ‘tidak gembira’ sewaktu bercuti di Johor Bahru bersama aktor Fizo Omar dan ibu tirinya, Fazeera Nazri, baru-baru ini.

Menerusi Instagram Stories, Mawar berkongsi t4ngkapan skrin (screenshot) seorang yang net1zen yang mengatakan Mawar tak pernah berkongsi gambar dengan Maryam di media sos1al.

Selalu nampak anak dengan Fizo ja. Gambar dengan Mawar tak pernah up pun. Bila masa Mawar ada dengan anak?

Tidak mendiamkan diri, Mawar menjawab sp3kulasi itu dengan memberi penjel4san panjang lebar. Teg4s Mawar, Maryam memang tinggal bersamanya dan hanya bertemu dengan Fizo dua minggu sekali.

Ujarnya lagi, dia pernah dinasihati untuk tidak selalu berkongsi foto Maryam kerana gus25r ada pihak yang ir1 hati.

Maryam memang ada dengan saya. Setiap dua minggu sekali Maryam akan ke bapanya. Saya bukan la seorang yang setiap 5 minit buat live letak Maryam, setiap 10 minit buat IG Story ada Maryam. Setiap 15 minit buat video banyak-banyak simpan, hari-hari kongsi di media sos1al walaupun hakik4tnya Maryam sudah tiada di situ.

Bagi saya masa dengan Maryam amat pr1vasi juga perlu jaga kualiti. Saya jarang kongsi cerita pasal Maryam kerana saya pernah ditegvr oleh seorang h4mba Allah, jangan selalu kongsi gambar atau aktiviti anak takvt banyak peny4kit Ain dan has4d.

Jadi saya pegang kata-kata tu. Ya memang media sos1al saya hanya kongsi bisnes sebab IG officials atas nama Mawar Karim bukan Maryam.

Tambah Mawar, dia menerima foto Maryam seorang diri itu daripada seorang individu namun tidak didedahkan identiti. Katanya, dia memandang ser1us dengan kejad1an itu terutamanya selepas mendengar sendiri daripada mulut Maryam.

Satu lagi ada h4mba Allah hantar gambar dekat saya. Jadi, mana-mana ibu akan buat yang terbaik untuk anak-anak. Bila saya tunjuk gambar Maryam sorang-sorang di situ mesti menjadi tanda tanya. Yang menghairankan saya juga apabila Maryam sendiri cakap dengan saya, mummy Maryam merajuk sikit.

Mungkin bagi anda perkara ini sangat remeh. Tapi bagi saya tidak. Mungkin juga awak tidak rasa, lalui, perkara apa yang saya sedang had4pi. Hanya melihat dari jauh.

Menerusi hantaran berbeza, Mawar memuat naik video Maryam yang memaparkan dia menyebut perkataan ‘tr0uble’ dan ‘s4d’ ketika ditanya kenapa dia bersendirian di sana.

Maryam cari daddy..panggil daddy. Maryam s4d.

Terdahulu, Mawar berkahwin dengan Fizo pada November 2013 namun bercer4i tal4k satu di Mahk4mah Rendah Syariah Hulu Langat pada 10 Julai 2019.

Hasil perkahwinan tersebut, mereka memiliki seorang anak perempuan, Wan Maryam yang kini berusia lima tahun.

Selepas dua tahun m3nduda, Fizo bern1kah buat kali kedua dengan bekas pramugari, Fazeera pada 21 Oktober 2021 dalam satu majlis tertutup yang diadakan di J4nda Baik, Pahang.

Sumber: Oh Bulan

Harap Maaf