Lelaki LaIok Hampir Bnuh Ibu Dengan Gunting

SEORANG lelaki ditahan kerana mengvgut mahu membnuh ibunya dalam kejad1an di sebuah rumah flat di Jalan Pandan Indah, pada kelmarin.

Ketua Polis Daerah Ampang Jaya, Asisten Komisioner Mohamad Farouk Eshak berkata, kejad1an berlaku kira-kira pukul 7 malam ketika mngsa, berusia 54 tahun keluar dari bilik untuk ke dapur.

“Pada ketika itu, svspek memegang senjata tajam (gunting) dan mengacukan kepada ibunya serta mengvgut bahawa mahu membnuhnya. Suspek juga mend4kwa yang mangsa bukan ibunya.

“Mngsa yang ketakutan telah belari masuk ke dalam bilik. Ketika kejad1an, hanya mngsa dan seorang lagi anaknya yang berusia 9 tahun berada di dalam rumah,” katanya.

Menurut Mohamad Farouk, mangsa merupakan ibu tunggal dan dikurniakan dua orang anak lelaki berumur 27 (svspek) dan 9 tahun.

Jelasnya, pada kira-kira pukul 2 petang semalam, suspek dit4han di lokasi kejad1an dan turut dira4mpas ialah gunting kecil berukuran 4 inci.

“Semakan mendapati suspek masih bvjang dan mempunyai 14 rekod jnayah lampau melibatkan kesaIahan dadah dan jnayah.

“Ujian air kencing juga mendapati svspek posit1f d4dah jenis Methamphetam1ne,” katanya.

Tambahnya, suspek kini ditahan r3man selama empat hari sehingga 21 Ogos depan dan k3s dis1asat di bawah Seksyen 506 Kanun Kesksaan dan Seksyen 15(1)(a) Akta D4dah Merb4haya 1952.

sumber : cari.com

Harap Maaf