‘Layangan Putus’ Dalam Loghat Utara, “Lawak Weyy”

Drama Layangan Putus adalah sebuah rancangan dari Indonesia yang berk1sarkan tentang kisah kecvrangan rumahtangga Kinan, Aris dan orang ketiga, Lydia. Lakonan m4ntap para pelakonnya yang terdiri daripada Reza Rahadian, Putri Marino, Frederika Cull dan ramai lagi.

Layangan Putus ini disiarkan di aplikasi WeTV dan telah menjadi bu4lan hangat warganet di Indonesia dan Malaysia. Biarpun begitu, baru-baru ini paparan satu video yang memap4rkan parodi drama Layangan Putus ini telah mencur1 perhatian ramai.

Lakonan semula oleh seorang lelaki ini menghasilkan skrip dari drama tersebut namun menggunakan loghat utara telah und4ng tawa warganet. Berikut adalah perkongsi4n rak4man parodi drama Layangan Putus yang dimuat naik oleh seorang pengguna Tiktok dengan nama akaun .

Adoi, memang kreatif betul pemuda ini! Menjadi pula parodi drama Layangan Putus yang dihasilkan oleh individu ini. Perkongsian rakaman tersebut telah meraih lebih 600 ribu tontonan dan 63 ribu likes. Rata-rata warganet terhibur menyaksikan perkongsian rakaman ini dan meninggalkan reaksi mereka mengenainya di ruangan k0men seperti berikut:
“Padu aihh versi utara. Kolam ayaq hangat ulu lengong my dream. Hat ni lawak”


“Lawak weyy”

“Muka dia pun tengah tahan gelak. Apatah lagi yang tengah tengok ni”

>“Kolam ayaq panas tu. Adeh berdekah”


Sumber:Hcl

Harap Maaf