Kelibat Babi Secara Tiba-Tiba Muncul Menjawab Persoalan Kenapa Babi DiPanggil Babi

BAGI memastikan Malaysia berjaya mencipta imvniti kelompok menjelang akhir tahun ini, pihak kerajaan telah menyediakan beberapa kereta peronda polis bagi memastikan kelancaran penghantaran bekalan vaks1n ke sesuatu lokasi. Namun, “maIang tidak berbau” masih tetap boleh berIaku semasa dalam perjalanan.

Memetik Iaporan Astro Awani, sebuah Nissan X-Trail milik Jabatan Kes1hatan Daerah Pekan terbbas akbat terIanggar babi semasa dalam perjalanan menuju ke Klinik Kes1hatan Chini di Pekan untuk menghantar bekalan vaks1n, kira-kira jam 9 pagi, pada Rabu lalu.

Menurut Ketua Polis Daerah Pekan, Superintendan Mohd Zaidi Mat Zin berkata, pemandu kenderaan itu yang berusia 46 tahun dan seorang pegawai farmasi berusia 39 tahun tidak cederx dalam kemaIangan di Kilometer 10 Jalan Pekan-Batu Balik itu.

“Ketika kejad1an, kenderaan pacuan empat roda berkenaan diiringi kereta peronda dari Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Pekan menghala ke Klinik Kes1hatan Chini untuk menghantar bekalan vks1n Cov1d19.

“Kenderaan terbabit mengaIami kerosakan pada bahagian hadapan dan tepi dan sudah dihantar ke unit kenderaan Jabatan bagi tujuan pemerksaan lanjut,” katanya dalam satu kenyataan pada Ahad.

Tambah Mohd Zaidi lagi, pemandu tersebut juga telah membuat Iaporan mengenai insden kemaIangan tersebut kira-kira jam 1.30 petang pada hari sama.

sumber : Vocket

Harap Maaf