Haqiem Rusli 2 Minggu ‘Kurvngkan’ Diri Di Rumah, Keluar Hanya…

Penyanyi Haqiem Rusli memberitahu buat masa ini dia hanya ‘berkvrung’ di rumah demi mengelak dijangk1ti wab4k C0v1d-19 sebelum malam kemuncak AJL 36 pada 6 Mac ini.

Kata Haqiem, 23, ia salah satu usahanya untuk melindungi diri supaya dapat beraksi di pentas akhir itu nanti tanpa sebarang mas4lah.

“Sekarang ini, saya hanya duduk di rumah dalam tempoh dua minggu. Bukan apa, saya bimbang jika terkena jangk1tan, jadi svkar buat persembahan di pentas AJL 36.

“Kalau tidak pun, saya hanya akan keluar jika ada kerja penting, namun mematuhi prosedvr oper4si st4ndard (S0P) yang ketat.

“Ia usaha saya mahu elak jangk1tan apabila tarikh AJL 36 semakin hampir. Sekarang angka jangk1tan pun kian memuncak dan ramai rakan artis disahkan pos1tif.

“Saya tak mahu sus4hkan ramai pihak jadi saya kena lebih berhati-hati apabila bertemu orang,” katanya kepada Gempak.

Menurut Haqiem, dia lebih banyak meluangkan masa untuk bersukan untuk melengkapkan lagi persiapannya di AJL 36.

“Buat masa ini saya lebih selesa duduk di rumah dan menjaga stamina dengan bersukan, berenang, berlari serta menjalankan latihan vokal,” katanya lagi.

Haqiem yang bakal bertanding untuk lagu Mimpu memberitahu akui ada menaruh harapan untuk tetapi tidak terlalu berharap.

“Sebenarnya, jauh di sudut hati, saya mahukan kemenangan.Namun, jika tak menang pun tidak mengapa, asalkan melangkah ke pentas AJL 36 sudah cukup bersyukur,” ujarnya.

Sumber:Gempak

Harap Maaf