Gelagat Ustaz Kazim ‘Meremp1t’ Ke Kelas Buat Ramai Terhibur

Dua bulan sebelum ini, gemp4r seketika dengan k3s melib4tkan pendakwah terkenal, Ustaz Kazim Elias yang dikatakan telah dis1hir sehingga beliau terp4ksa menggunakan kerusi roda ataupun t0ngkat untuk bergerak ke mana-mana.

Namun begitu, perkara tersebut tidak langsung  tidak melem4hkan sem4ngat beliau selain sering mengadakan kelas atau sesi perkongsian secara online.

Terbaharu, Dato’ Ustaz Kazim Elias atau DUKE kembali menjadi perbualan ramai selepas memuatnaik sebuah video yang menunjukkan beliau sedang dalam perjalanan untuk ke kelas pengajian.

Apa yang menarik, video perkongsian DUKE di akaun TikTok rasminya tersebut telah mendapat pujian ramai selain ada yang sempat ‘mengus1k’  beliau kerana menggunakan lagu berirama dangdut yang sinonim dengan anak-anak muda di platform berkenaan.

Selain itu, ramai yang perasan perub4han diri Ustaz Kazim yang kelihatan lebih berten4ga daripada sebelum ini selain beliau dah ‘upgrade’ daripada menggunakan t0ngkat kepada skuter elektrik untuk memudahkan pergerakannya ke majlis ilmu.

Menerusi ruangan komen, ramai juga yang k4gum dengan kebolehan Ustaz Kazim untuk menyunt1ng video berkenaan dan menggunakan lagu rancak yang ‘trend1ng’ dalam kalangan pengguna TikTok

Dalam masa yang sama, tak kurang juga yang mengatakan yang mereka cukup senang dengan cara penyampaian Ustaz Kazim dan dalam masa yang sama, dapat mendapat perhat1an anak-anak muda.

Sehingga kini, video tersebut telah mendapat lebih daripada 350 ribu tontonan dan menerima 61 like walaupun baru sahaja dimuat naik kira-kira tiga jam lalu.

Apa-apapun, sama-samalah kita doakan kesembuh4n buat Ustaz Kazim, moga dia pul1h seperti sediakala.

Sumber:Lobak Merah

Harap Maaf