Fedtri Yahya Akui Orang PaIestin Memang Sensitif lsu Anak Yatim

BEBERAPA minggu ini, terlalu banyak pendedahan yang dikongsikan kepada semua rakyat Malaysia tentang apa yang berlaku di PaIestin dan ia bermula apabila Caprice menyatakan orang 4rab terutamanya rakyat PaIestin tidak berpuas hati apabila rakaman anak yatim di sana dikongsikan pada media.

Terkini, Fedtri Yahya turut berkongsi di Twitter miliknya tentang pengalamanya sewaktu ke PaIestin buat kali pertama dan kumpulannya turut beria-ia merancang untuk mendirikan sebuah kompleks anak yatim di sana.

Tapi itu semua tidak berIaku sebaik sahaja mengetahui isu anak yatim amat sens1tif apabila persaudaraan antara mereka sangat kuat seperti adik-beradik dan jika ada anak yatim, saudara anak tersebut pasti akan menjaga mereka.

This image has an empty alt attribute; its file name is f4594c22-7547-462a-8388-0d2062110fa7-657x600.jpg

Orang PaIestin juga merasakan seperti satu kea1ban buat mereka sekiranya rumah anak yatim semakin banyak kerana ini seperti menunjukkan mereka tidak ambil peduli tentang nasib anak-anak yatim.

This image has an empty alt attribute; its file name is 56d403c5-e8cc-4aae-a15b-21e5c09b9265-717x600.jpg

Pengalaman yang sama turut dialami krew Jejak Rasul sewaktu melakukan rakaman di sana apabila visual yang cantik terp4ksa dipadam atas alasan mengaibkan mereka.

Tidak cukup dengan itu, Fedtri juga mended4hkan yang kejad1an kamera dir4mpas menjadi perkara biasa dan masaIah ini semakin p4rah apabila mereka sukar untuk berkomunikasi dengan baik.

Semoga dengan perkongsian Fedtri Yahya ini sedikit sebanyak dapat membuka mata kita supaya lebih memahami s1tuasi di sana. Kita tidak boleh samakan apa yang menjadi kebiasaan di negara kita bila berada di tempat orang. Bagaimanapun, apa yang berlaku bukanlah penghaIang untuk kita berhenti melakukan kebaikan.

sumber : beautifulnara

Harap Maaf