Duduk Kerusi Penonton, Tidak Terjer1t-Jer1t Macam…..Madammu Dipvji ‘Hvmble’ Oleh Net1zen

SIKAP merendah diri dan tidak terlalu menonj0lkan diri membuatkan ramai penonton memuji penaja Anugerah Juara Lagu ke-36 (AJL36) yang dikenali sebagai Madammu.

Rata-ratanya membandingkan Madammu dengan usahawan sensasi yang lain seperti Datuk Seri Vida yang dilihat lebih kedepan mencvri perhatian penonton semasa menaja program hiburan sebelum ini.

Menyedari komen yang ditulis net1zen di media s0sial itu, Madammu atau nama sebenar Eriyca Baiduri Abd Rashid, 32, mengakui m4lu apabila menerima pvjian sedemikian.

“Rasa m4lu pula bila orang cakap saya hvmble. Ya saya akui ramai komen membandingkan saya dengan penaja terdahulu tapi biasalah net1zen ada sahaja komen mereka, saya terima pujian yang mereka beri itu dengan hati terbuka.

“Bagi saya, masing-masing ada cara tersendiri dalam memasarkan produk mereka tapi untuk saya cukuplah hanya jenama sahaja ke depan, saya ni hanya penaja sahaja dan kita ikut sahaja apa yang sudah diatur penganjur.

madammu 4

Madammu tak kek0k duduk di kerusi penonton meskipun sudah disediakan ruangan VIP.

“Saya bukan art1s atau penyanyi yang bertanding sampai perlu ke depan. Saya penaja jadi hanya duduk dan enjoy the show! Asalkan orang kenal produk saya itu sudah memadai,” katanya ketika dihubungi mStar pada Khamis.

Sebelum ini tvlar rakaman video memperlihatkan Madammu tidak kekok duduk di kerusi penonton dan menolak untuk memberikan ucapan semasa acara berlangsung pada malam Ahad lalu.

Sebenarnya usahawan lain pun okay sahaja, mereka ada cara sendiri. Kami peniaga ni pun sama macam penyanyi, kena ada kreativiti masing-masing- Madammu

Sementara itu, pengasas produk kecantikan Noir ini berkata dia tidak memerlukan gim1k atau ‘dr4ma’ bagi memasarkan jenama jualannya.

“Saya hormat setiap pengasas ada cara mearketing berbeza-beza, tapi ini cara jenama kami. Saya sebagai pengasas kena bawa nama ini mengikut cara kita sendiri.

madammu 3

Madammu enggan dikenali kerana g1mik.

“Sebenarnya usahawan lain pun okay sahaja, mereka ada cara sendiri. Kami peniaga ni pun sama macam penyanyi, kena ada kreativiti masing-masing.

“Alhamdulillah, tanpa perlu menjer1t-jer1t pun orang kenal jenama saya. Inilah niat saya mahu bina jenama, tak mahulah kalau saya mat1 nanti dengan produk pun mat1 sekali,” ujarnya.

ajl36

Pelvkan Angkasa diangkat pemenang AJL36.

AJL36 yang berlangsung di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) Kuala Lumpur pada Ahad lalu menyaksikan lagu Pelukan Angkasa nyanyian SOG dan Shila Amzah diangkat menjadi juara edisi kali ini.

Lagu ciptaan Raja Nazrin Shah dan Fazleena Hishamuddin ini layak membawa pulang hadiah wang tunai RM100,000 dan trofi.

Sementara itu naib juara milik lagu Cinta nyanyian Marsha Milan dan tempat ketiga adalah Mimpi (Haqiem Rusli).

Sumber: mStar

 

Harap Maaf