Datuk Dr Zulkifli Al Bakri Bakal Meneruskan Legasi Yang DiSandang Sebelum Ini

TIDAK lagi bergelar menteri, Datuk Dr Zulkifli Al Bakri menerusi Twitternya telah menulis akan terus aktif di sosial media bagi menjawab pertanyaan-pertanyaan orang ramai berkaitan agama bagi menberi penerangan yang lebih jelas kepada semua.

Ucapan terima kasih dan penghargaan

Hal tersebut dinyatakan selepas membuat ucapan terima kasih yang tidak terhingga kepada semua pihak terutamanyan petugas-petugas di Kementerian Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama).

Beberapa gerak kerja yang sempat dilakukan

Dalam ucapan yang panjang lebar ditujukan kepada YDP Agong, Tan Sri Muhyiddin dan barisan menteri kabinet kerajaan Perikatan Nasional (PN), Dr Zul telah menzahirkan penghargaan yang tidak berbelah bahagi kerana memberi kepercayaan kepadanya menjadi senator serta menteri walaupun dalam masa yang singkat.

Beliau turut menyatakan beberapa gerak kerja yang telah dijalankan sepanjang menjawat jawatan sebagai menteri.

Minta maaf andai ada kekurangan

Sehubungan dengan itu, beliau sempat memohon maaf andai sepanjang berkhidmat ada sebarang kekurangan yang tidak disenangi oleh mana-mana pihak. Dr Zul turut mengucapkan terima kasih sekali lagi dan mengakui sayang akan semua rakyat Malaysia.

Terdahulu, semua menteri kabinet telah meletak jawatan susulan Perdana Menteri Malaysia kehilangan majoriti selepas parti UMNO menarik balik sokongan kepada Perikatan Nasional.

Tan Sri Muhyiddin Yassin telah membuat sidang media pengumuman peletakkan jawatannya pada petang semalam dan menjawab segala khabar angin yang bertiup kencang sejak kebelakangan ini.

sumber : OhMyMedia

Harap Maaf