Diva AA Dan DJ Radio Dikecam Biadap Kerana Tak Sensitif Isu AGAMA

AZWAN Ali atau lebih popular sebagai Diva AA merupakan pengacara terkenal yang tidak pernah lekang dengan pelbagai kontroversi kerana “bermulut laser”. Terbaru, nama pengacara berusia 55 tahun itu sekali lagi menjadi buah mulut dan menjadi sasaran kecaman netizen apabila didakwa biadap dan seolah mempermainkan agama apabila diajukan soalan mengenai malaikat Munkar dan Nakir. Menerusi video … Read more

Ustaz Ini Persoalkan Kehebatan Almarhumah Siti Sarah Kemudian Bongkarkan Sesuatu

SEJAK dari hari pertama pemergian penyanyi Siti Sarah Raisuddin, kisah hidupnya masih terus menjadi sebutan ramai orang. Di sebalik mulutnya yang riuh dan suka berceloteh, siapa sangka rupa-rupanya begitu banyak kebaikan yang dilakukan Allahyarhamah sepanjang hayatnya. Kenapa ye sampai begitu sekali ramai terkesan?…Ni saya bocorkan satu rahsia Terbaru menerusi satu posting di Facebook, seorang ustaz … Read more

Tindakan DSV Didakwa Tak Sensitif Serta Undang Kemarahan Netizen

ENTAHLAH kami pun bingung bila tengok video yang Dato’ Seri Dr. Hajah Vida ini kongsikan di Instagram Story baru-baru ini. Dari riak wajah macam bersedih, kemudian ditepek pula video arwah Siti Sarah tengah produk makanan hasil kerjasama dengannya lepas itu terus ceritakan pula kehebatan produk sekali dengan link swipe up untuk pembelian. Tak percaya? Anda … Read more

Artis Serta Produksi Yang AntiVksin, Kamu Boleh Stay Home Forever

PENGARAH dan juga penerbit drama terkenal, Jinggo ada meluahkan pendapatnya serta pendirian mengenai golongan ant1-vksin dalam kalangan artis dan pasukan produksi filem atau drama tempatan. Kata Jinggo atau nama sebenarnya Azman Yahya, setiap orang mempunyai pendirian masing-masing dan pastinya mahu dihormati. Ujarnya lagi, artis dan pihak produksi yang enggan mengambil vaksin, mereka boleh duduk di … Read more

Percubaan Bongkar Lokasi Sajat Selepas Video Terbaru DiMuatnaik

SEHINGGA kini pihak berkuasa masih gagaI mengesan usahawan kosmetik Sajat yang menghilangkan diri selama berbulan-bulan. Ada yang mengatakan Muhammad Sajjad ini telah melarikan diri keluar dari Malaysia. Bagaimanapun, melalui aplikasi TikTok Sajat, dia berkongsi dirinya telah menerima sunt1kan vaks1n dan ini membuatkan netizen geram kerana dia masih bebas. Tanpa menddahkan lokasi dia menerima sunt1kan, Sajat … Read more

Perkongsian Terbaru Shuib Jelas Menunjukkan Arwah Isterinya Seorang Yang HEBAT

SIFAT pemurah dan baik hati Allahyarham Siti Sarah menjadikan penyanyi itu cukup disenangi ramai. Buktinya sebaik sahaja arwah menghembuskan nafas terakhir pada pukul 5.13 pagi Isnin, pelbagai cerita tentang kebaikan yang disembunyikan semasa hayatnya mula dikongsikan kepada umum. Terbaharu, kasih sayang terhadap Siti Sarah turut dizahirkan apabila jemaah di Masjidil Haram, Makkah mengadakan solat jenazah … Read more

Shuib Dedah Punca C0vid19 Merebak Dalam Keluarga

SUAMI kepada Allahyarhamah Siti Sarah Raisuddin, Shuib memberitahu pembantu rumahnya terlebih dahulu dijemput ajaI pada Jumaat lalu sebelum kehiIangan isterinya pada pagi Isnin. Jelas Shuib, tidak menyalahkan ketentuan Ilahi, ceritanya dia sekeluarga dijangk1ti v1rus ber4ahaya itu disebabkan terIeka. “Saya ingin pesan kepada semua, C0VID19 is real! Sebelum perginya isteri saya, pembantu rumah saya telah meninggaI … Read more

Siti Sarah Sedekah Diam-Diam, Bantu Ex-Wartawan Hilang Kerja

KEPEMERGIAN Siti Sarah Raisuddin membuka 1,001 kisah mengenai kebaikan Allahyarham yang selama ini mungkin tidak diketahui ramai. Siti Sarah sebenarnya suka bersedekah dan membantu mereka yang memerlukan. Ini terbukti selepas Allahyarham menghembuskan nafas terakh1rnya pada Isnin, satu persatu kebaikan beliau dikongs1 ramai. Malah, amalan baik dilakukannya itu umpama tangan kanan memberi, tangan kiri tidak mengetahui. … Read more

Siti Sarah MeninggaI Dunia, Takziah Buat Shuib Sekeluarga

MELALUI satu perkongsian oleh Shuib sendiri kira-kira Subuh tadi, keadaan sed1h dan h1ba mengiringi pemerg1an isteri tercinta iaitu Siti Sarah. Dalam perkongsiannya itu, Shuib menjelaskan bahawa isterinya telah meninggaI dunia pada 9 Ogos, 5.13 minit pagi. Sebelum ini, Shuib turut berkongsikan keadaan Siti Sarah yang kritikaI dengan paras oksigen sekitar 40 peratus. Malah isterinya turut … Read more

Ameera Khan Menjawab Soalan Netizen Berkaitan Kisah keluarga

TAHUN lalu sehinggalah awal tahun 2021, banyak cerita tentang keluarga selebriti popular, Neelofa diIaporkan dalam media sosial mahupun media konvensionaI. Ada cerita posit1f serta tidak kurang juga yang negat1f. Terbit sahaja cerita tentang mereka, memang ramai yang akan membacanya sehingga dikcam truk oleh netizen. Namun, sejak akhir-akhir ini kisah keluarga “Kardashian Kelantan” itu agak suram … Read more

Harap Maaf