Puteri Aishah, Pengarah Serta Kru Produksi Drama Positif Covid-19

Memetik laporan Harian Metro semalam, pelakon Puteri Aishah telah disahkan positif jangkitan Covid-19. Berita yang tidak dijangka itu disahkan oleh pengurusnya, Iman Tang menerusi Instagram.   View this post on Instagram   Assalamualaikum Warahmathullahi Wabarakathuhu..Salam Mahgrib..?? “She just tested POSITIVE for COVID19 an hour ago..?? . Please pray for her, Please DOA kan dia supaya … Read more

Tindakan Intan Najuwa kutip sumbangan ditegur akan timbulkan masalah

PERKONGSIAN pelakon Intan Najuwa mengajak semua orang turut memberi sumbangan kepada golongan yang memerlukan menerusi akaun bank miliknya mengundang kurang senang netizen di laman sosial. Individu yang menggunakan akaun bernama coach.fitaz mendakwa tindakan Intan melakukan crowdfunding atau pembiayaan melalui orang ramai merupakan satu kesalahan jika aktres itu tidak mempunyai lesen untuk melakukannya. Menurut individu tersebut, dia … Read more

Tak hirau wabak Covid-19, ribuan bersesak sambut peserta liga dangdut

KEPULANGAN Eva Yolanda, salah seorang peserta Liga Dangdut Indonesia (Lida) 2020 disambut warga Desa Lando, daerah Terara, Lombok Timur hujung minggu baru-baru ini. Menerusi sebuah video yang tular di media sosial, kelihatan warga daerah itu bersesak sambil berteriak meminta Eva bernyanyi. Malahan, kumpulan yang ramai itu juga tidak peduli arahan penjarakkan sosial ketika penularan wabak … Read more

Aliff Syukri Masih Bahagia, Sangkal Dakwaan Cerai

Usahawan kosmetik penuh kontroversi, Datuk Seri Aliff Syukri menjelaskan dirinya terkejut apabila netizen telah membuat spekulasi tidak tepat mengenai isu rumah tangganya bersama isteri, DS Nur Shahida. Media Hiburan hari ini melaporkan, dia terkejut kerana segelintir netizen meninggalkan komen melampau dan menuduh dirinya bukan-bukan tanpa mengetahu hal sebenar. “Jujur saya terkejut apabila banyak sangat teks … Read more

‘Kalau makan ikan kering, jangan dengki orang nak makan daging’ – Emelda Rosmila

Masih hangat diperkatakan isu artis meminta dana khusus untuk penggiat seni sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dijalankan, nampaknya perkara itu menjadi semakin panas apabila ianya mencetuskan perbalahan antara netizen dan segelintir artis. Dalam pada itu, pelakon Emelda Rosemila turut lantang memberi pendapatnya demi mempertahankan nasib anak seni. Tidak melatah meskipun dikritik, Emelda baru-baru ini … Read more

“Aku Yang Fashion Designer Pun Meluat Tengok, Bahalol” – Dato’ Rizalman

Baru-baru ini, Vivy Yusof trending nombor satu di Twitter apabila usahawan ternama itu terpalit dengan isu berbaur menghina golongan miskin yang menerima bantuan kerajaan ekoran wabak Covid-19. Melihatkan jawapan Vivy Yusof yang dilihat sedikit selfish dan tidak prihatin kepada golongan miskin, Dato’ Rizalman Ibrahim tampil dengan menghentam Vivy Yusof di IG Live beliau. Pereka fesyen … Read more

Persatuan Seniman Buat Laporan Polis Terhadap Zarina Anjoulie

Persatuan Seniman Malaysia (SENIMAN) bertindak membuat laporan polis terhadap seorang selebriti yang merakam video berbentuk hasutan dan kecaman terhadap industri seni Malaysia. Laporan tersebut dibuat oleh Pengerusi Biro Penguatkuasaan, Badrul Muhayat di Balai Polis Sri Hartamas, Kuala Lumpur.   View this post on Instagram   INFO TERKINI : Pihak SENIMAN telah membuat laporan polis melalui … Read more

Black Tak Ambil Sewa Untuk 6 Buah Rumah Miliknya

Baru-baru ini, Black Hanifah dikecam hebat oleh netizen susulan kenyataannya yang mencadangkan agar kerajaan tidak meminggirkan penggiat seni yang terjejas susulan lanjutan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP). Kenyataannya itu menimbulkan rasa kurang senang netizen yang berpendapat selepas menunjuk kemewahan mahu meminta bantuan dari kerajaan pula. Namun, Black menegaskan kenyataannya itu bukan untuk dirinya tetapi artis veteran … Read more

Warganet Dedah Bayaran Artis/Influencer Malaysia Yang Ramai Tak Tahu!

Lepas pengumuman pakej rangsangan ekonomi prihatin oleh Perdana Menteri, ramai pihak menarik nafas lega dengan bantuan daripada kerajaan. Namun tak lama lepas itu, ada beberapa selebriti mula bersuara, yang sepatutnya mereka turut mendapat inisiatif daripada pakej tersebut, kerana mereka telah banyak berjasa kepada negara. Bagaimanapun netizen melihat tindakan tersebut sebagai ‘melebih’ kerana pendapatan mereka sudah … Read more

Makin panas! Zarina Anjoulie ‘bantai’ Fizo Omar

NAMPAKNYA isu rayuan supaya kerajaan tidak meminggirkan pekerja industri kreatif makin berlarutan apabila berlaku perbalahan pendapat dalam kalangan selebriti. Terbaharu reaksi pelakon Fizo Omar terhadap video teguran Zarina Anjoulie tentang gaya hidup mewah golongan artis mengundang kemarahan aktres kontroversi itu. “Kesian pula aku tengok dia ni,” demikian tulis Fizo pada ruangan komen di Instagram. Komen … Read more

Harap Maaf