TERKINI : Rumah Ebit Irawan Ibrahim Lew DiGeledah Polis

PETANG semalam, tiga buah kenderaan dipercayai milik polis dilihat memasuki kawasan kediaman pendakwah terkenal, Ebit Lew di Setia Alam. Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Bukit Aman Datuk Seri Abd Jalil Hassan berkata pihaknya melakukan penggeledahan berkenaan bagi melengkapkan siasatan selepas keterangan pendakwah itu diambil. “Kita bukan menyerbu rumah beliau (Ebit Lew) sebaliknya hanya proses menggeledah … Read more

VIDEO Isteri Terbang Masuk Kereta Sudah Dapat 12 Juta Tontonan

“WOW kreatif betul! Cannot brain tapi style betul!” “Kualiti lebih bagus dari yang ada dekat TV…” “Hebat sangat ni siap ada kabel elektrik. Hahaha” “This is awesome, good job!” “Pergh ini real siap ada kapal terbang lagi.” “Tak, masalahnya real teruk. Cuma kapal terbang tu ja mula-mula macam ehh pehal?” Begitulah ungkapan warga maya apabila … Read more

TERKINI : Remy Ishak Sahkan Bakal Nikah Sabtu Ini

AKTOR Remy Ishak mengesahkan secara eksklusif kepada Gempak TV dirinya akan bernikah pada 21 Ogos 2021. Remy atau nama sebenarnya Mohammad Zalimei Ishak, 39, memilih menamatkan zaman bujang bersama wanita pujaan hatinya. “Jadi Insya-Allah atas persetujuan kedua dua belah pihak, kami akan bernikah pada 21 Ogos 2021 ini di Kuala Lumpur,” umum Remy secara eksklusif … Read more

Siapakah “Ezza Yusof” Gadis Yang Berjaya Memenangi Hati Remy Ishak

KALAU dah jodoh tak ke mana ! Selepas dua tahun pelakon Remy Ishak memutuskan pertunangan dengan Ezza Yusuf akhirnya mereka disatukan semula. Pasangan ini telah membuat kejutan kepada peminat dengan mengumumkan bahawa mereka bakal berkahwin pada hari Sabtu ini, 21 Ogos 2021. “Jadi Insya-Allah atas persetujuan kedua dua belah pihak, kami akan bernikah pada 21 … Read more

TERKINI : Kenyataan Ustaz Ebit Lew Setelah DiAmbil Keterangan

“SAYA maafkan sesiapa saja dengan apa yang terjadi (f1tnah gangguan seksuaI). Orang di luar sana mungkin boleh nilai sendiri,” kata pendakwah bebas, Ustaz Ebit Lew. Hari ini, Ebit, 36, dipanggil polis untuk dirakam keterangan berhubung penyebaran video gangguan seksuaI yang dikaitkan dengan dirinya seperti tuIar di media sosial baru-baru ini. Menurutnya, kejadian terbabit tidak mematahkan … Read more

Nabil Ahmad Syukur Isteri Serta Rakan Artis Mula Berhijab

PENGACARA dan pelakon, Nabil Ahmad akui dia juga bersyukur melihat perubahan isterinya iaitu Nazira Ayub dan rakan-rakan selebriti seperti Nana Mahazan yang kini sudah berhijab. Menurut Nabil dia menganggap penghijrahan tersebut sedikit sebanyak kesan daripada pemergian Allahyarham penyanyi Siti Sarah.   View this post on Instagram   A post shared by Nabilzira (@nabilzira) “Satu berita … Read more

Pendakwah DiPanggil Bantu Siasatan Kes Gangguan Seksual Hari Ini

SEORANG pendakwah terkenal bakal dipanggil Bukit Aman bagi memberi keterangan berhubung s1asatan berkaitan dkwaan gangguan seksuaI. Menurut sumber, difahamkan pendakwah berusia 30-an itu telah diminta hadir esok. “Namun tidak dapat dipastikan sama ada beliau akan hadir atau tidak. “S1asatan dijalankan oleh Bahagian S1asatan Jnayah SeksuaI, Wanita dan Kanak-Kanak (D11), Jabatan S1asatan Jnayah Bukit Aman,” katanya … Read more

Hampir “Melabur” Atas Highway, Pemuda Buang Malu Minta Izin Polis

SETIAP orang pasti pernah mengalami det1k-det1k c3mas apabila terasa ingin ke tandas namun di waktu yang tidak sesuai. Mungkin kelakar tapi boleh jadi haru biru situasi tersebut. Kadang-kadang otak terpaksa bertukar lebih kreatif untuk mencari jalan terbaik selesaikan masalah. Dah tak tahan sangat dah jalan sesak atas Federal Highway…Perut pulak buat hal Situas1 samalah yang … Read more

Hafiz Hamidun Tegur Orang Pakai Kostum Pelik Pergi PPV

PENYANYI dan komposer Hafiz Hamidun menasihati orang ramai supaya berpakaian “elo” dan bersesuaian ketika pergi mendapatkan sunt1kan vaks1n. Hafiz, 37, atau nama sebenarnya Mohammad Hafiz Hamidun berkata, orang ramai tidak perlu memakai pakaian yang dianggap peIik. “Pakailah elok elok untuk ambil vaks1n. Vaks1n saja pun. Tak perlu gimik sampai kena pakai baju kelawar isteri, jadi … Read more

Wanita Ini ViraI Kerana Mempunyai Dua Kerjaya Luar Biasa

“BELA kapal terbang ke?” begitulah salah satu komen yang dilontarkan olen netizen apabila melihat seorang wanita muda memegang tali yang diikat pada sebuah pesawat di lapangan terbang, seolah-olah sedang membawa haiwan peliharaan ‘bersiar-siar’. Rakaman yang dimuat naik oleh wanita berkenaan sebenarnya memaparkan suasana ketika dia bertugas dikelilingi pesawat. Perkongsian video tersebut setakat ini meraih sebanyak … Read more

Harap Maaf