Bukan Tertvnggak, Tapi Terlebih Bayar! Stesen TV D4kwa Tidak Hut4ng Azwan Ali, Kerja 6 Minggu Dibayar…….

kontr0versi melibatkan pengguguran Azwan Ali dari program realiti M1c On! nampaknya semakin panas apabila pihak Awes0meTV menaf1kan dakw4an belum menjelaskan baki bayaran kepada pengaraca sensasi itu.

Ketua Pegawai Eksekutif Awes0me TV, Datuk Adam Ilyas berkata, pihak mereka sudah membuat bayaran penuh untuk 10 minggu kepada Azwan Ali pada hari yang sama dia dihentikan tugas sebagai pengacara program berkenaan.

Bayaran penuh tetap diberikan biarpun Azwan atau lebih dikenali sebagai Diva AA hanya melVnaskan komitmennya dalam tempoh enam minggu.

Azwan 1Adam Ilyas (dua dari kiri) ketika sidang media MO pada Januari lalu.

“Seperti yang ditegaskan sebelum ini, pihak Awes0me TV tidak akan bertolak ansur sekiranya terdapat mana-mana pihak yang melangg4r etika kerja terutamanya yang melibatkan program-program terbitan kami.

“Kerana mereka seharusnya memahami amanah dan tanggungjawab yang datang bersama dengan lantikan mereka.

“Merujuk kepada isu Azwan Ali yang menuntut baki bayaran untuk program M1C 0N!, pihak kami memandang serivs akan pertudvhan tersebut.

Surat pemberitahuan rasmi mengenai penamatan khidmat dia juga telah dikeluarkan pada hari yang sama- Datuk Adam Ilias ( Ketua Pegawai Eksekutif Awesome TV)

“Ini kerana pembayaran penuh untuk 10 minggu telah pun dibuat pada hari yang sama dia digugvrkan iaitu pada Selasa, 8 Mac 2022 walaupun dia cuma melvnaskan komitmen sebagai hos untuk tempoh enam minggu sahaja,” katanya.

Menerusi temubual bersama mStar, Azwan menuntut jumlah baki bayaran tertvnggak seperti yang dijanjikan selain meminta pihak produksi untuk berhenti mengeluarkan kenyataan memburvkan namanya.

Azwan turut mendedahkan dia tidak menerima sebarang surat rasmi dan kesal dengan tindakan stesen berkenaan yang mengeluarkan kenyataan rasmi tanpa memaklumkan kepadanya terlebih dahulu.

Azwan 3Issey sepatutnya bergandingan dengan Azwan dalam M1c 0n!.

Dalam pada itu, pihak Awes0me TV turut menjelaskan bahawa surat pemberitahuan rasmi penamatan khidmat Azwan telah dikeluarkan pada Selasa lalu.

“Surat pemberitahuan rasmi mengenai penamatan khidmat dia juga telah dikeluarkan pada hari yang sama. Kami beranggapan isu bayaran untuk program M1C 0N! sudahpun selesai dan tidak mahu memanjangkan lagi hal ini.

“Fokus utama kami sekarang adalah untuk menghabiskan program M1C 0N! yang masih berbaki empat minggu lagi,” katanya lagi.

Pada Selasa, Azwan dihentikan tugas serta-merta selepas did4kwa buat hal ketika mengendali program realiti tersebut.

Sumber: mStar

Harap Maaf