Bagi Teaser Lagu Baru Komp0ser Ind0nesia, Ramai Pvji Suara Iqbal Zulkefli

Lagu terbabit dicipta oleh komp0ser dari Ind0nesia Tuan Jeffrey Stefanus yang pernah menghasilkan lagu Mungkin Hari Ini Esok Atau Nanti (Anneth Dellicia Nasution).

“Lagu ini khas buat semua yang pernah ada dalam hidup saya, sama ada yang pernah berbuat baik malah yang mengh1na saya. Tidak pernah sekali saya menyimpan d3ndam meskipun banyak yang menari di atas kesed1han saya.

“Kadang saya berfikir tidak mahu hidup lama supaya saya boleh berehat. Namun saya harus kuat demi membahagiakan semua orang yang saya sayang.

“Lagu “Undvr Diri” ini sesuai situasi buat kalian yang terpaksa melepaskan, untuk sampaikan ucapan terima kasih, lagu perp1sahan, tentang menghargai seseorang yang tidak lagi menjadi milik kita.
“Gubahan muzik ini dirakam di Indonesia oleh Tuan Jeffrey Stefanus (komposer lagu Mungkin Hari Ini Esok Atau Nanti). Lagu & lirik oleh saya sendiri.

“Saya masih mencari pihak yang ingin bekerjasama dalam spons0r muzik video secepat mungkin. Target saya untuk masuk ke pasaran Asia. Insha Allah. Doakan semoga dipermudahkan. Tolong share ya,” ujarnya.

Teaser lagu yang memaparkan Iqbal dalam bathtub itu mendapat pelbagai reaksi daripada net1zen. Ada yang mengingatkan semula tentang komen Ajai ketika di pentas Big Stage baru-baru ini tidak kurang juga yang memuji suaranya.

@dahlianorani; “Ajai tengok ni mar4h dia ni. Kan dah cakap awak tak boleh nyanyi.. str3ss ke bal?”

@maderrazakkesini; “Asal ada duit jadi la lagu kan .. Dunia skang money is everything .. komp0ser or penulis lirik manusia mcm kita mana job boleh bg untung savk la apa lg .. bisnes is bisnes la katakan.”

@saifullahomar93; “wow.. tak smpai setahun single ke2 dah kluar.. hahahaa …artis paling pantas.. #nomoneydonttalk.”

@salmahsalmansalmonsalmonella; “Saya support awak iqbal,goodluck iqbal all the best.”

@zanie_ira; “Ok je suara . Tak apa bang Iqbal. Abaikan mulut orang. Dih1na dikvtuk dikec4m tu semua ujian.”

Iqbal pernah melancarkan single pertama berjudul Hujan yang diilhamkan daripada kisah sebenar hidupnya sekitar November 2021

Sumber: Gempak

 

 

 

 

Harap Maaf