Amyra Rosli Terp4ksa Berehat Buat Sementara Waktu..Lega Bukan Penyakit Yang Serius

Kuala Lumpur: Pelakon, Amyra Rosli dibawa ke hospital oleh suaminya, Amar Baharin selepas suhu badannya meningkat sehingga 40 darjah selsius, malam semalam.

Amar ketika dihubungi berkata, dia bersyukur apabila hasil pemeriksaan mendapati Amyra bebas dari C0vid-19 atau demam dengg1.

“Semalam, isteri saya meng4du sak1t-sak1t badan dan rasa seperti berbisa-bisa. Suhu badannya juga mencecah 40 darjah dan dia dah tak tah4n lagi.

“Jadi, saya pun membawanya ke hospital untuk menjalani pemeriksaan sebab t4kut ada sak1t yang lebih serius. Di hospital, doktor jalankan ujian Cov1d-19 dan ujian darah. Alhamdulillah, tidak ada Cov1d-19 dan dengg1. Jadi, doktor benarkan dia pulang.

“Saya kena pantau keadaan isteri terutama suhu badannya. Kalau kembali meningkat, dia perlu dit4han di hospital,” katanya kepada Harian Metro.

Pelakon drama Hati Yang Dikh1anati itu berkata, Amyra sebelum itu mengambil vaks1n penggal4k pada 7 Januari lalu, namun tidak mengalami sebarang demam atau kes4n sampingan.

Foto : Instagram

“Tak s4ngka pula lebih kurang tiga hari kemudian, dia mula demam. Mungkin kesannya lambat beri reaksi dengan tubuh Amyra,” katanya.

Kini, Amyra dibenarkan berehat buat sementara waktu daripada menjalani penggambaran drama 40 episod, Jangan Menang1s Cinta.

Sumber: Harian Metro

Harap Maaf